Recepten


             

Wij dagen u uit met Streu mi kruiden uw gerecht een verrassend smakelijke wending te geven! 


Streu mi zalm uit de oven

Ingrediënten: wilde zalmfilet (diepvries), limoensap, roomkaas, sesamzaad en Streu mi kruiden.

Ontdooi de zalmfilet. Maak een pakketje van aluminiumfolie en pak de zalm in. Laat de bovenkant open. Besmeer de bovenkant met smeerkaas. Besprenkel met limoensap (citroensap kan ook). Strooi er tenslotte wat sesamzaad en Streu mi kruiden over. Bak de zalm 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Lekker met broccoli en rösti rondjes!

Smakelijk strooien...met Streu mi!


Streu mi pannenkoek 

Ingrediënten: 1/2 liter melk, 2 eieren, 200 gram bloem, 1 (rode) ui, trostomaatjes, (Spaanse) chorizo, geraspte kaas, Streu mi kruiden. Voor 6 pannenkoeken

Maak eerst een basis pannenkoekbeslag met 1/2 liter melk, 2 eieren, 200 gram bloem en een snufje zout. Snijd 1 (rode) ui in dunne ringen, een paar trostomaatjes in dunne plakjes en zet de Spaanse chorizo en geraspte kaas klaar (je kan uiteraard ook bacon of ontbijtspek gebruiken i.p.v. chorizo, of achterwege laten voor een vegetarische pannenkoek
Verhit een koekenpan op hoog vuur en met een scheut olie en een klein klontje boter. Laat flink heet worden! 
Giet het beslag in de pan en beleg met de hartige ingredienten 
Zodra de onderkant mooi bruin is, de pannenkoek omdraaien
Strooi tenslotte de Streu mi kruiden over de pannenkoek, voor een verrassende twist! 

Smakelijk strooien...met Streu mi! 

 


Streu mi speklapjes

Ingrediënten: speklapjes, klontje boter, Streu mi kruiden

Verhit een klein klontje boter in een koekenpan. Bestrooi de speklapjes aan beide kanten met Streu mi kruiden en bak ze circa 8 minuten om en om op hoog vuur, tot ze mooi krokant zijn. Marinade met tig ingrediënten is niet nodig voor een smaakvol resultaat. Deze speklapjes met Streu mi kruiden zijn overheerlijk bij ieder winters stamppotje. 

Smakelijk strooien...met Streu mi!

  


Streu mi aardappels in schil uit de oven

Ingrediënten: 10 Roseval aardappels (of een andere vastkokende soort), 4 tenen knoflook ongepeld, citroensap,

Streu mi kruiden
Verwarm de oven voor op 200 ºC. 
Boen de aardappels schoon en snijdt ze in partjes. Breng de aardappelpartjes 4 minuten aan de kook in ruim kokend water. 
Leg de partjes in een ovenschaal en voeg een flinke scheut olijfolie toe en een scheutje citroensap. Leg de knoflooktenen erbij. Bestrooi het gerecht met Streu mi kruiden en roer alles goed door. Bak de aardappelpartjes af in de voorverwarmde oven, circa 25 minuten, tot ze een mooie goudbruine kleur hebben. 
 

Smakelijk strooien...met Streu mi! 


Streu mi stengels : voor bij de soep of lekker bij de borrel!

Ingrediënten: 4 blaadjes bladerdeeg,1 losgeklopt ei, Streu mi kruiden

 
Bladerdeeg in reepjes snijden van een halve centimeter. 
Bestrijken met ei en Streu mi erover strooien. 
Afbakken in de oven op 200 graden in 7 minuten. 

Smakelijk strooien...met Streu mi! 


  


Streu mi gehaktballetjes  

Ingrediënten:1 kg gehakt , 1 ei, 100 gram paneermeel, 40 gram Streu mi kruiden

Gehakt vermengen met paneermeel, ei en de Streu mi kruiden. Balletjes van draaien en gaarbakken in boter. 

Smakelijk strooien...met Streu mi!

 


Streu mi Schnitzel

Strooi eens wat Streu mi kruiden door uw paneermeel voor wat meer pit! Zo krijgt uw standaard "Wiener Schnitzel" een bijzondere twist!

Smakelijk strooien...met Streu mi!


Streu mi worstenbroodje

Ingrediënten: knakworstjes of Frankfurters, pakje diepvriesbladerdeeg, 1 ei, Streu mi kruiden.

Bladerdeeg kort ontdooien. Bestrooi de bladerdeegflapjes met Streu mi kruiden, rol de worstjes erin en bestrijk de bovenkant met geklopt ei. Even 20 min. in een voorverwarmde oven (200 gr).
Kort laten afkoelen en in partjes snijden.
Makkelijk, lekker en met net even een andere twist, dankzij onze overheerlijke kruiden!

Smakelijk strooien...met Streu mi

© 2014 - 2024 Streu mi Benelux | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel